GazMag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A magyar Eb-keret elemzése

Június 10-én kezdődik a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság. 44 év után ezúttal a magyar csapatnak is szoríthatunk. Ebből az apropóból vesszük górcső alá a kontinenstornára utazó 23 játékost.
Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros): A magyar bajnokcsapat kapusaként jó szezont futott. Dárdainál lett válogatott, és Storck bizalmát is élvezi.

Gulácsi Péter (RB Leipzig): Az őszi szezonja nem sikerült túl jó, tavasszal azonban bizonyított a német másodosztályból feljutó lipcsei csapatban, minden bizonnyal ez is közrejátszott abban, hogy kiszorította a keretből a Liverpoolban mellőzött Bogdán Ádámot

Király Gábor (Haladás): A Haladásban alapember, és a válogatottban is kirobbanthatatlan a kapuból. Magyarország válogatottsági rekordere (jelenleg 103 fellépésnél jár), és amennyiben pályára lép Franciaországban, úgy az Eb-k történetének legidősebb pályára lépő játékosa lesz, hiszen már betöltötte a 40. életévét.

Védők:

Bese Barnabás (MTK): A „meglepetésember”. Bár Fiola alternatívájaként ő volt az egyetlen, jobbhátvédként számításba vehető labdarúgó a keretben, bekerülése mégis kisebb meglepetést okozott. Nemzetközi szinten rutintalan – bár azóta Németország ellen debütált a válogatottban –, valószínűleg Fiola tartaléka lesz.

Fiola Attila (Puskás Akadémia): Amilyen gyengén, pechesen ment neki a játék Felcsúton, annyira megbízhatóan és jól teljesít a válogatottban. A jobbhátvéd poszt kritikus pozíció volt éveken keresztül, de aztán érkezett Fiola.

Guzmics Richárd (Wisla Krakow): Lengyelországban jó szezont zárt, a bukaresti hibája már a múlté, Norvégia ellen ugyanis ő is bizonyított. Hosszú távon ő lehet a csapat egyik fix belső védője.

Juhász Roland (Videoton FC): A legtapasztaltabb magyar hátvéd, nagy nemzetközi rutinnal. Bár sebessége az évek során megkopott, tapasztalata nagy előny lehet az Eb-n is.

Kádár Tamás (Lech Poznan): Lengyel csapatában rendszeresen pályára lépett a bajnokságban, alapemberré vált. A válogatottban valószínűleg ő a fix balbekk.

Korhut Mihály (Debrecen): Egyértelműen Kádár cseréjeként számít rá a kapitány. Debrecenben nem a mostani volt élete szezonja, de reméljük, hogy a válogatottban képességei legjavát nyújt majd.

Lang Ádám (Videoton FC): A Vidiben nem lépett pályára rendszeresen, a válogatottban azonban számol vele Storck.

 

Középpályások:

Dzsudzsák Balázs (Bursaspor): A keret legnagyobb sztárja. A ballábas ászunk, és a szabadrúgáskirály (pontrúgásból szerzett góljainak köszönhetően). A váratlan húzás, a nagy villanást mindenki a csapatkapitánytól várja.

Elek Ákos (Diósgyőr): A stabil játéklehetőség miatt tért haza Kínából, és az a terve bevált, a Diósgyőrben alapember lett, és a válogatottnak is rendelkezésére áll.

Gera Zoltán (Ferencváros): A legrutinosabb mezőnyjátékosunk. Nem csak idősebb kora, és korábbi érdemei, hanem jelenlegi formája és teljesítménye alapján is egyértelműen helye van a csapatban,

Kleinheisler László (Videoton FC): Az Oslóban lőtt góljára mindenki emlékszik. Most is a tőle megszokott harcos, agilis játékot várják a szurkolók.

Lovrencsics Gergő (Lech Poznan): Ő sincs élete formájában, van rá esély, hogy elhagyja a Lech Poznant.

Nagy Ádám (Ferencváros): Fiatal kora ellenére a Ferencvárosban és a nemzeti tizenegyben is alapemberré vált a szezon során. Akár az Európa-bajnokság egyik felfedezettje is lehet.

Pintér Ádám (Ferencváros): A Fradiban belső védőt játszik, Storck azonban szűrőként számol vele.

Stieber Zoltán (Hamburg/Nürnberg): A szezonja nem sikerült túl jó. A Hamburg kölcsönadta a feljutást osztályozón elbukó Nürnbergnek, itt is keveset játszott.

 

Csatárok:

Böde Dániel (Ferencváros): Az NB1 gólkirálya. Bár nemzetközi rutinja valamivel kisebb, mint csatártársai, a „nemzet százkilósának” helye van a keretben.

Németh Krisztián (al-Garafa): Az Egyesült Államok után Katarban is jól játszott. Eredeti posztja csatár, azonban a nemzeti színekben általában szélsőként veszi számításba őt a kapitány.

Nikolics Nemanja (Legia Warsawa): A lengyel bajnokság gólkirályának beválogatását nem kell megmagyarázni. Piros-fehér-zöld mezben egyelőre adós maradt a gólokkal, de ez a kontinenstornán változhat.

Priskin Tamás (Slovan Bratislava): Szlovák klubcsapatában alapember, ráadásul hosszú sérülése után is gólokkal és jó játékkal tért vissza. A pótselejtezős góljához hasonlót Franciaországban is elfogadnánk.

Szalai Ádám (Hoffenheim/Hannover): A Hoffenheimben és a Hannoverben sem játszott élete formájában, több, mint egy éve gólképtelen, ami csatárnál nem a legjobb mutató. Ennek ellenére Dárdai Pál, majd Bernd Storck is rendszeresen pályára küldte. Ha gólokkal nem is, mezőnymunkával hasznos tagja lehet a csapatnak, Bundesliga-játékosként ugyanis a nemzetközileg rutinosabb labdarúgóink közé tartozik.


Sport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014