GazMag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sikeres magyar és szlovák szereplés az Online Sakkolimpián

Egyaránt túljutott első erőpróbáján a magyar és a szlovák válogatott az első alkalommal megrendezett FIDA Online Sakkolimpián. A magyarok Divízió 2 E-csoportjából az első helyen, a szlovákok a B-csoportból a harmadik helyen jutottak fel a Top Divízióba.
A július 24-én elrajtoló, és augusztus 30-án véget érő FIDE Online Sakkolimpián a kiemeléseknek köszönhetően a magyar és a szlovák csapat is a Divízió 2-ben kezdte meg a szereplését (A Bázis Divízió, a Divízió 4 és a Divízió 3 mérkőzései korábban lezajlottak), így augusztus 14 és 16 között kellett először online módon "asztalhoz ülniük" a versenyzőknek.

Az E-csoportban (a másik 4 csoporthoz hasonlóan) 10 nemzeti csapat szerepelt, minden meccsen 6 partit játszottak (2-2 férfi és női, valamint egy-egy U20-as korú férfi és női versenyző játszik csapatonként). A magyarok egyedül Ecuador ellen szenvedtek vereséget, a másik nyolc meccsüket megnyerték, így simán, csoportelsőként jutottak tovább. Csoportunkból Anglia és Argentína jutott még fel a Top Divízióba. (A további sorrend: 4. Kolumbia, 5. Ecuador, 6. Mexikó, 7. Bolívia, 8. Costa Rica, 9. Montenegró, 10. Skócia.)

A B-csoportban a szlovák válogatott a görögök ellen döntetlent ért el, Romániától és Izraeltől vereséget szenvedett, a többi meccsét viszont megynerte, így Görögország és Románia mögött megkaparintotta a harmadik feljutó helyet. (A további sorrend: 4. Moldova, 5. Izrael, 6. Lettország, 7. Szingapúr, 8. Ausztria, 9. Mozgássérültek Nemzetközi Sakkszövetségének (IPCA) válogatottja , 10. Thaiföld)

A négycsoportos Top Divízióban a magyar és a szlovák válogatott augusztus 21 és 23 között egyaránt a B-csoportban fog szerepelni, ellenfeleik Azerbajdzsán, Dél-Afrika, Franciaország, Hollandia, Kazahsztán, Norvégia, Spanyolország és Ukrajna lesznek.

A magyar válogatott összetétele:
Nők: Hoang Thanh Trang, Papp Petra, Gara Tícia, Gara Anita
Férfiak: Gledura Benjámin, Erdős Viktor, Bánusz Tamás, Balog Imre
U20-as hölgyek: Gaál Zsóka, Demeter Dorina
U20-as fiúk: Kozák Ádám, Persányi Barnabás
Szövetségi kapitány: Papp Gábor

A szlovák válogatott összetétele:
Nők: Zuzana Cibickova, Julia Movesian, Svetlana Sucikova, Veronika Maslikova
Férfiak: Lubomir Ftacnik, Viktor Gazik, Christopher Repka, Juraj Druska
U20-as hölgyek: Dominika Fekova, Andrea Slaba
U20-as fiúk: Samir Sahidi, Sebastian Lukas Kostolansky
Szövetségi tisztviselő: Vladimir Szűcs
Szövetségi kapitány: Sergei Movesian

Sport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014